Ajankohtaista

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj (PKKOYJ) on 28.9.2018 ostanut Forssan Kirjapaino Oy:n (Forssa Print) koko osakekannan. Yritysjärjestelyllä ei ole mitään välittömiä vaikutuksia Forssa Printin toimintaan ja asiakassuhteisiin. Forssa Printin toiminta jatkuu normaalisti Forssassa. Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin painotoimialaan kuuluvat PunaMusta, Suomen Yliopistopaino ja Erweko jatkavat toimintaansa myös entisellään.

”Solmitulla yrityskaupalla saamme vahvistettua tuotetarjontaamme ja tuotantovarmuuttamme. Forssa Print tulee jatkamaan toimintaansa omana yrityksenä, mutta etsimme yhteiset synergiaedut lisääntyneiden painokoneiden ja sidontalinjojen myötä. Laitekantamme on nyt kokonaisuudessaan ainutlaatuinen Suomessa ja Pohjoismaissa, voimme palvella asiakkaitamme heidän kaikissa painotarpeissaan”, PKKOYJ:n painotoimialajohtaja, PunaMusta Oy:n toimitusjohtaja Jari Avellan kertoo.

”Halusimme tällä toimialajärjestelyllä osaltamme varmistaa, että myös jatkossa pystymme työllistämään ihmisiä Suomessa ja takaamaan suomalaisille kustantamoille ja muille painoasiakkaille aidosti kotimaisen, vahvan vaihtoehdon”, Avellan jatkaa.

”Kummassakin yrityksessä on ymmärretty, että alalle tarvitaan kustannustehokkuutta ja kilpailukykyä parantava toimialajärjestely, jotta kannattavuutta voidaan parantaa. Tehdyn toimialajärjestelyn myötä alalla on jatkossa selkeä, vahva markkinajohtaja”, täydentää Forssan Kirjapaino Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani O. Kuusisto.

Yrityskaupan myötä Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj vahvistaa entisestään asemaansa Suomen johtavana painotoimialan yrityksenä. Konsernin painotoimialaan kuuluvien PunaMustan, Suomen Yliopistopainon, Erwekon ja Forssa Printin koko vuoden yhteenlaskettu liikevaihto tulee olemaan tänä vuonna noin 85 miljoonaa euroa. Konsernin henkilöstön määrä kasvaa yli 600 työntekijään.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj muodostuu lehti- ja painotoimialasta, joista jälkimmäiseen tämän yritysjärjestelyn jälkeen kuuluvat PunaMusta Oy (Joensuu, Tampere ja Helsinki), Forssan Kirjapaino Oy, Suomen Yliopistopaino Oy (Oulu, Tampere, Turku ja Helsinki) sekä syyskuussa konserniin ostettu Erweko Oy (Oulu ja Vantaa). Painotoimialan kokonaisvaltaista pakettia vahvistaa lehtien ja julkaisujen taittoon erikoistunut Faktor Oy, joka toimii Helsingissä ja Joensuussa.

 

Lisätietoja saat oman yhteyshenkilösi lisäksi tarvittaessa seuraavilta henkilöiltä:

 

Jari Avellan, 050 323 3885, jari.avellan@punamusta.com

toimitusjohtaja, PunaMusta Oy

 

Markku Molenius, 050 310 0039, markku.molenius@punausta.com

myyntijohtaja, PunaMusta Oy

 

Mikko Palo, 050 2493, mikko.palo@forssaprint.fi

toimitusjohtaja, Forssan Kirjapaino Oy

 

Petri Huusko, 050 502 6617, petri.huusko@forssaprint.fi

myyntijohtaja, Forssan Kirjapaino Oy

Meillä juuri sinua varten

Minna Tikakoski, Forssa

myyntipäällikkö

+358 50 502 6682
minna.tikakoski(at)forssaprint.fi

Kimmo Pöntinen, Ruotsi

myyntipäällikkö

+46 76 878 5940
kimmo.pontinen(at)forssaprint.fi

Katariina Suvanto, Vantaa

myyntipäällikkö

+358 50 542 6081
katariina.suvanto(at)forssaprint.fi

Hannu Kurkikangas, Forssa

myyntipäällikkö

+358 50 313 8994
hannu.kurkikangas(at)forssaprint.fi

Copyright © 2019 Forssa Print